Rom-nørder sender bog på gaden
To østjyske iværksættere har sat sig for at udbrede interessen for rom
Rom er ikke bare rom. Det mener i hvert fald to østjyder med stor passion for den ædle drik.
Den ene af dem har en hjemmeside, hvor han skriver om rom, den anden er direktør for et firma, der importerer rom.
Sammen har Mads Heitmann og Rasmus Brøcher Hansen skrevet en bog om drikken, der består af ingredienserne vand og rørsukker, og som lagres på egetræsfade.
- Det er vores lille baby, kan man sige, siger Rasmus Heitmann.
- Her skal vi jo lære lidt omkring rom. Hvordan det er produceret, og hvad rommens historie er, supplerer Rasmus Brøcher Hansen.
Hans interesse for rom stammer fra, da han boede på Cuba.
- Før det kendte jeg mest rom som noget, man puttede i cola og hvid rom. Men når man arbejder i Latinamerika og på Cuba, så stifter man bekendtskab med nogle af de her lidt mere ædle dråber.
De to mænd vil gerne have, at østjyderne får lidt af den samme passion for drikken, som de selv har.
- Bare fordi, man har smagt to forskellige rom, så betyder det ikke, man kender rom. Så vi tager folk igennem 40 vigtige og forskellige rom, siger Mads Heitmann.
Mød de to herrer i TV-indslaget øverst på siden.