Kroejer glæder sig til at give verden grønkål
Region Midtjylland er Europæisk Region for Gastronomi 2017, og det glæder restauranterne sig til
Der er stor glæde blandt de østjyske restauranter og kroer, eftersom at Region Midtjylland er blevet udnævnt til Europæisk Region for Gastronomi 2017.
Det er det internationale institut for Gastronomi og Turisme, der har givet Region Midtjylland og dermed også Østjylland den fornemme titel. Region Midtjylland var ellers oppe mod nogle svære modstandere i både Frankrig, Spanien og Italien.
På Norsminde Kro håber man på at kunne bruge den nye titel til at markedsføre sig selv overfor nye europæiske kunder.
- Jeg håber, at vi måske et eller andet sted prøver at sætte nogle skibe i søen, som er vores egne, som ikke er kopier af alt det, man kan se alle andre steder, siger ejer af Norsminde Kro, Søren Pedersen.
Aarhus går all in på gastronomi
Ifølge Søren Pedersen adskiller de danske råvarer sig så meget, at det har fascineret dommerne mere end modstanderne fra Frankrig, Italien og Spanien er blevet slået:
- Jeg tror, at de råvarer, vi kan præstere er meget anderledes; du kan ikke få grønkål for eksempel i Spanien eller Italien. Vi har nogle sjove råvarer, siger han.
Du kan møde Søren Pedersen øverst på siden, hvor han fortæller mere om, hvad han mener, det er, den østjyske gastronomi kan.