Vil have vegansk mad
Ny café overrasker med sejr
Den aarhusianske café Mikuna er noget særligt på flere måder. Caféen er netop blevet kåret til Aarhus' bedste nye spisested, men endnu mere specielt er det, at caféen ikke serverer cafémad som så mange andre. Maden på tallerkenerne er nemlig 100 procent vegansk.
Den nye café tog "Byens Bedste Nye Spisested"-prisen ved Alt om Aarhus' awardshow for en uge siden. Og prisen overrasker folkene bag.
- Det er vi mega glade for, fortæller medstifter og medejer Sigrid Barfod til TV 2 | ØSTJYLLAND.
- Det er helt vildt, fordi vi er veganske, og faktisk er den eneste veganske café i byen, fortæller hun glad.
Caféen trækker naturligvis i de veganske og vegetariske kunder, men overraskende nok, er der også en hel del kødspisende, der lægger vejen forbi det lille spisested på Frederiks Allé.
- Jeg vil tro, at det er ca. 50-50 med kødspisende og veganer/vegetarer, vurderer Sigrid Barfod.
- Især dem, der normalt spiser kø,d bliver overrasket over, hvor godt det egentlig kan være. Mange tænker bare "wow", når de smager det, fortæller hun.
Ifølge Sigrid Barfod er det ikke kun de aarhusianske kunder, der har fået smag for soyaburgere og kyllingfri salat, som er nogle af de mange kødlignende retter, der langes over disken på Mikuna.
- Vi får gæster fra hele landet, der gerne vil komme ind og smage vores mad, fortæller Sigrid Barfod.
Men det sker også, at folk rejser endnu længere for at smage på de veganske retter.
- Vi havde for eksempel to kunder, der kom fra Tokyo og Melbourne, som var til konference i København, men de måtte bare til Aarhus og spise, fordi de ville ind til os. Det bliver man altså ret stolt over, fortæller Sigrid Barfod.
Laurbærrene må vente
Den lille café har eksisteret siden april. Siden da er det kun gået opad. Men selvom den nye pris varmer for de unge caféejere, så er det kun starten på et større iværksætterprojekt - i hvert fald hvis det står til ejeren.
- Vi er slet ikke færdige. Vi drømmer om at åbne nye afdelinger i hele landet og selvfølgelig at få en større restaurant. Lige nu arbejder vi på at komme på næste års Northside Festival med en stand, så der er ikke tid til at hvile på laurbærrene, fortæller Sigrid Barfod.