Vi anvender cookies!

tv2oj.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan forbedre brugeroplevelsen. Læs mere

Boligfuskere undgår registrering

Nogle udlejere bryder konsekvent reglerne for at tjene flere penge på deres udlejningsejendomme, selv om de taber sager i Huslejenævnet.

  • Tip
  • Print

Send artiklen "Boligfuskere undgår registrering" til din ven.

ajax load

(*) skal udfyldes.

10. jun 2013, kl. 05:46

Indland:

Højere husleje, end loven tillader. Depositum, der ikke betales tilbage. Og vedligeholdelse, der ikke udføres.

Visse udlejere bryder konsekvent reglerne for at tjene flere penge på deres udlejningsejendomme ? også selv om de igen og igen taber sager i Huslejenævnet eller endda ved domstolene.

Og selv om Lejernes LO kender mange af branchens brodne kar, må de ikke lave en liste med dårlige udlejere. Den ville nemlig komme i karambolage med reglerne om persondataregistrering, vurderer organisationen ifølge hovedstadsdirektør Claus Højte. Det skriver metroxpress mandag.

Boligminister Carsten Hansen (S) opfordrer folk til selv at undersøge udlejeren, før man lejer en bolig.

»Hvis en udlejer har haft en straffesag, bliver det jo offentliggjort på domstolens hjemmeside,« siger han til avisen.

Det er imidlertid de færreste boligsager, der ender i en decideret straffesag, og derfor foreslår Lejernes LO en anden løsning: en form for officiel autorisation eller licens til alle, der driver boligudlejning.

»Man burde godkendes som udlejer, fuldstændig som advokater, revisorer, fodterapeuter og blikkenslagere ? alle de steder, hvor man laver rigtig meget bøf i den, hvis man laver fejl,« siger Claus Højte til metroxpress.

Han påpeger, at der allerede findes en uddannelse, som kunne gøres obligatorisk for at få ?udlejer-licensen<saxo:ch value="226 128 153"/>. Dermed, mener han, ville man minimere antallet af svindlere i udlejningsbranchen.

BNB

hvid

paa_forsiden_lige_nu På forsiden lige nu forside

streg1000pxgrafik garfik

streg1000pxgrafik garfik

streg1000pxgrafik garfik

streg1000pxgrafik garfik

streg1000pxgrafik garfik

streg1000pxgrafik garfik